Luchtalarm in Duitsland minder vaak te horen

foto: Oliver Thelen
Gepubliceerd op 30/06/2023 om 09:26
Laatst bewerkt op 30/06/2023 om 10:30

Bij onze oosterburen is het nu een stuk stiller geworden als het gaat om het luchtalarm. Het waarschuwingssysteem wordt alleen nog gebruikt om de bevolking te waarschuwen en niet meer voor de brandweer.

Tot voor kort waren in de grensregio regelmatig de sirenes van het Duitse alarmeringssysteem te horen. Dat werd namelijk ook gebruikt om brandweerlieden op te roepen om naar de kazerne te komen. Na bijna 100 jaar worden de brandweermannen en -vrouwen nu gewaarschuwd met een pieper en een alarmeringsapp op de mobiele telefoon.

Noordrijn-Westfalen heeft extra geld vrijgemaakt om het huidige netwerk van sirenes verder uit te breiden en te moderniseren. Door het alsmaar vaker uitrukken van de brandweer dreigde het luchtalarm ook zijn waarschuwende functie te verliezen, omdat veel mensen daardoor het alarm automatisch aan de brandweer koppelden. Daar is nu een einde aan gekomen en het luchtalarm zal alleen nog maar te horen zijn in geval van nood en de frequente testen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties