Lijst Brunssum Lokaal bezorgd over verkoopplannen Emmastaete

foto © ZO-NWS | AS Media
Gepubliceerd op 15/05/2023 om 10:12
Laatst bewerkt op 15/05/2023 om 10:37

Zorgcomplex Emmastaete staat (deels) in de etalage. Bewoners van het complex maken zich zorgen over de verkoopplannen. De Lijst Brunssum Lokaal heeft daarom schriftelijk vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Het complex aan de Akerstraat Noord in Brunssum is momenteel eigendom van woningstichting Vincio en biedt onderdak aan verschillende woonvormen van het verzorgingstehuis dat gerund wordt door de Cicero Zorggroep tot begeleid wonen van Philadephia Zorg.

Verder zijn er nog  34 aanleunwoningen die deel uitmaken van het Focus project. Hier kunnen mensen met een beperking zelfstandig wonen. Lijst Brunssum Lokaal is van mening dat de zorgbehoefte niet de dupe mag worden van het vastgoedbeleid. Bovendien wil fractievoorzitter Servie L'Espoir weten welke rol de gemeente hier in speelt en of zij met de bewoners in gesprek gaat en wie het aanspreekpunt binnen de gemeente is voor hen is. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties