Lezing over Villa Voerendaal

foto © ZO-NWS | Mikko Kriek
Gepubliceerd op 17/05/2023 om 12:51
Laatst bewerkt op 17/05/2023 om 13:20

Op vrijdag 16 juni komt archeoloog Henk Hiddink naar Voerendaal voor een lezing over Villa Voerendaal. In Cultureel Centrum De Borenburg vertelt hij vanaf 19.30 uur over het wetenschappelijk onderzoek naar de Romeinse villa.

Langs de Steinweg in Voerendaal werden al in 1891 Romeinse muren ontdekt. Die bleken onderdeel te zijn van de meest indrukwekkende Romeinse villa van Nederland. In de jaren ’20, ’40 en ’80 van de vorige eeuw vonden er nieuwe opgravingen plaats. Aanvankelijk met prikstok en schep, later met moderne opgravingstechnieken. Helaas bleven de resultaten verborgen.

Onder leiding van het Limburgs Museum dook een team van archeologen en specialisten de afgelopen vier jaar op het verwerken van de niet geregistreerde vondsten.

Vooraf aanmelden kan door een mail te sturen aan info@voerendaal.nl o.v.v. ‘Lezing Romeinse Villa’. Geeft dan ook aan met hoeveel personen de lezing bezocht wordt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties