Lezing over supernova's in Sterrenwacht

Gepubliceerd op 12/01/2023 om 13:08
Laatst bewerkt op 12/01/2023 om 15:57

Een supernova is het centrale thema van de volgende lezing van de Sterrenwacht. Op zaterdag 21 januari wordt het verschijnsel uitgebreid besproken. 

De vrijwilligers van de stichting heten iedereen welkom in het gebouw aan de Schaapskooiweg. Vanaf 14.00 uur geeft sterrenkundige Edwin Mathlener de lezing en daarbij komt ook de supernova in de Grote Magelhaense Wolk aan bod. Het verschijnsel werd voor het eerst in februari 1987 voor het eerst waargenomen.

Een supernova is een ster die op spectaculaire wijze explodeert. Deze explosie gaat gepaard met het uitstralen van een enorme hoeveelheid licht. De ster vlamt nog eenmaal op met de lichtkracht van honderden miljoenen tot meer dan een miljard zonnen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties