Lezing over kraanvogels bij IVN Heerlen

foto: IVN Heerlen
Gepubliceerd op 9/11/2023 om 11:20
Laatst bewerkt op 9/11/2023 om 12:51

Het IVN Natuureducatie Heerlen organiseert op vrijdag 1 december een lezing over de kraanvogels. De Europese kraanvogel is ook steeds meer in Nederland te zien.

Tijdens de de lezing wordt duidelijk dat de kraanvogel een trekvogel is en dat deze in het voor- en najaar regelmatig te zien is als zij in grote groepen in de welbekende v-vorm overvliegen. Toch kiezen ook steeds meer koppels ervoor om in Nederland te broeden en hun jongen groot te trekken. 

Tijdens de lezing krijgen de bezoekers inzicht in het niet zo ongevaarlijke leven van de kraanvogel. Deze lezing is voor iedereen vrij toegankelijk en gratis, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Het aantal deelnemers in het IVN Home aan de Gallusstraat 1 in Heerlen is beperkt, daarom graag aanmelden via: ivnheerlen@gmail.com.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties