'Leven met oorlog' thema Dodenherdenking Heerlen

Foto: © iStock | ZO-NWS
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 20/04/2023 om 10:09
Laatst bewerkt op 20/04/2023 om 10:18

Het hoofdthema van Nationale Dodenherdenking in Heerlen is 'Leven met Oorlog.

Inwoners van de stad zijn 4 mei vanaf 18.20 uur welkom in de hal van het stadskantoor.

Rond 19:40 uur vertrekt een stille tocht vanuit de Geleenstraat. Schutterijen en fakkeldragers begeleiden de deelnemers naar de Gedachteniskapel aan de Akerstraat. 

Om 19.58 uur speelt Laurent van den Bos van Harmonie T.O.G. Welten de ‘Last Post’. Daarna volgen twee minuten stilte. Om 20.00 uur klinkt het Wilhelmus en vervolgens draagt Tessel Wigman, leerling van basisschool Tarcisius een gedicht voor. Tenslotte richten burgemeester en kinderburgemeester nog een kort woord tot de aanwezigen. Het programma wordt afgesloten met kransleggingen bij het monument.

Aansluitend is iedereen welkom in het Royal Theater waar een film wordt afgespeeld. Hoewel entree gratis is, hebben geïnteresseerden toch een kaartje nodig. Deze zijn verkrijgbaar via www.filmhuisdespiegel.nl.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties