Leger des Heils zoekt vrijwilligers

foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 8/04/2022 om 09:14
Laatst bewerkt op 8/04/2022 om 09:22

Het Leger des Heils is op zoek naar vrijwilligers die Limburgse gezinnen met vluchtelingen uit Oekraïne willen begeleiden. 

Dat meldt de Limburger. 

Het kerkgenootschap is de komende maanden verantwoordelijk voor de begeleiding van gezinnen die vluchtelingen uit Oekraïne gaan opvangen. De organisatie heeft alleen een tekort aan mankracht. In Limburg zijn er zo'n 80 tot 100 extra vrijwilligers nodig. 

De 'gastgezinondersteuners' moeten gezinnen die vluchtelingen opvangen helpen met praktische vragen. Dat kan met administratie te maken hebben, leefgeld of school. Voor de ondersteuners aan de slag gaan krijgen ze een training over het omgaan met cultuurverschillen, oorlogstrauma en het onderhouden van contacten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties