Landgraafse mag met estafetteteam naar Olympische Spelen

foto: iStock
Gepubliceerd op 6/05/2024 om 09:20
Laatst bewerkt op 6/05/2024 om 10:20

De vrouwen van de Nederlandse estafette ploeg, met daarin de Landgraafse atlete Minke Bisschops (21), hebben zich geplaatst voor de 4x100 meter op de Olympische Spelen.

De dames wisten al op de eerste dag van de World Relays op de Bahama's de startbewijzen voor Parijs veilig te stellen. Het team van de Landgraaf liet tijdens de eerste heat een tweede tijd noteren achter Groot-Brittanië. Dat was voldoende om naar de Olympische Spelen te mogen. Ook plaatsten de dames zich voor de finale in de nacht van zondag op maandag. Hier moest het viertal zich tevreden stellen met een zesde plek.

In totaal wisten drie van de vijf ploegen de startbewijzen voor Parijs veilig te stellen. Naast de dames 4x100 mogen ook de dames 4x400 en het gemengde team 4x400 meter van start gaan. Voor de twee herenteams liep het niet zo goed. Zij kunnen zich alleen nog plaatsen via de twee nog beschikbare plekken op basis van de snelste seizoenstijd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties