Landgraaf gaat 50 Oekraïnse vluchtelingen onderbrengen in hotel

foto: iStock
Gepubliceerd op 30/11/2023 om 09:30
Laatst bewerkt op 30/11/2023 om 09:58

Om aan de vraag van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg te voldoen gaat Landgraaf 50 Oekraïnse vluchtelingen extra onderbrengen bij Landgoed Overste Hof. Dat blijkt uit een brief aan de Landgraafse gemeenteraad.

In het hotel-restaurant verblijven op dit moment al 18 vluchtelingen uit de Oekraïne. Landgraaf moet volgens de Veiligheidsregio minstens 190 vluchtelingen uit het oorlogsgebied opvangen. Met het toevoegen van 25 kamers komt het totaal aantal vluchtelingen dat in de gemeente ondergebracht wordt op 206. 

Ook andere gemeenten zijn op zoek naar nieuwe locaties om meer vluchtelingen onder te brengen. Zuid-Limburg moet volgens de huidige Richtlijn Tijdelijke Bescherming Oekraïners 3290 vluchtelingen huisvesten. Op dit moment komt de regio nog 440 plekken te kort. Beekdaelen liet onlangs al weten het aantal plekken in het voormalige gemeentehuis in Schinveld uit te breiden. Ook wordt een woning in Hulsberg klaar gemaakt om 14 vluchtelingen te herbergen. Heerlen liet weten dat in Huize de Berg 60 extra slaapplaatsen worden gecreëerd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties