Lagere straf voor schietpartij Akerstraat Hoensbroek

Gepubliceerd op 5/03/2021 om 14:56
Laatst bewerkt op 5/03/2021 om 15:34

Het gerechtshof in Den Bosch heeft een man uit Hoensbroek in hoger beroep veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. Dat is een jaar minder dan dat de man van de Rechtbank Limburg kreeg. 

Op 2 augustus 2018 liep een ruzie tussen de verdachte en een 49-jarige man uit op een schietpartij. Een schot in de buik zorgde voor zoveel inwendige schade dat de man doodbloedde. Het Openbaar Ministerie ging volgens De Limburger uit van een wraakactie na een zogenaamde ripdeal. Hierbij zou het slachtoffer duizend euro en enkele grammen wiet van de verdachte hebben gestolen.

Dat de schietpartij voor de woning van het slachtoffer heeft plaatsgevonden rekent het Hof de verdachte zwaar aan. Toevallig voorbijkomende automobilisten en fietsers op de drukke straat hadden bij de schietpartij gewond kunnen raken.

De Hoensbroekenaar is uiteindelijk veroordeeld tot 10 jaar cel voor doodslag. Tevens moet hij een jaar achter de tralies vanwege verboden wapenbezit en het bezit van drugs. Vanwege zijn lichte verstandelijke handicap valt de straf iets lager uit.

Advertenties