Laatste secondes van achternagezeten Gino in Kerkrade vastgelegd door camera

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 22/06/2022 om 15:27
Laatst bewerkt op 22/06/2022 om 15:27

Er zijn beelden veiliggesteld van een wegrennende Gino van der Straeten (9) terwijl hij achterna gezeten wordt door een jongen in Kerkrade. Dat was vlak voordat hij werd ontvoerd, op woensdagavond 1 juni. Dat bevestigt een woordvoerster van de familie van Gino tegenover ZO-NWS.

Kort hierna verdween Gino in een auto. De desbetreffende beelden zijn gemaakt door een camera aan een woning van een flat die naast de speeltuin aan de Hertogenlaan/Zonstraat in de Kerkraadse wijk Chevremont ligt. Daar was Gino op woensdagavond 1 juni aan het voetballen. 

"De familie heeft die beelden, waarop de laatste secondes van Gino in Kerkrade te zien zijn, gekregen en ook de politie heeft die inmiddels in bezit", aldus de woordvoerster van de familie van de vermoorde Gino. 

Drie dagen na zijn verdwijning werd het stoffelijk overschot van Gino van der Straeten gevonden aan de Opbraakstraat in Geleen. Verdachte in deze zaak is de 22-jarige Donny M. 

Hij zit sinds 4 juni achter de tralies op verdenking van de moord op en het ontvoering van de negenjarige Gino, die logeerde bij zijn oudere zus maar woonde in Maastricht. M. wordt tevens verdacht van het bezitten en verspreiden van kinderporno.  

De politie bezit inmiddels meerdere beelden van camera's die gemaakt zijn op de avond van de verdwijning van Gino. In Kerkrade en Geleen is uitgebreid burenonderzoek gedaan. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties