Koningsvogelschieten in teken 25-jarig jubileum

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 12/04/2022 om 14:36
Laatst bewerkt op 12/04/2022 om 17:26

Het koningsvogelschieten van schutterij St. Sebastianus uit Schinnen staat dit jaar in het teken van het 25-jarige jubileum van de heroprichting van de vereniging. 

Het jubileum wordt zondag 24 april vanaf 13.30 uur gevierd in en om het Sjöttehome aan de Breinderveldweg 12 in Schinnen. Naast de feestelijkheden rondom het jubileum start  om 15.00 uur uur het vogelschieten voor zowel leden van de schutterij als voor niet-leden. 

Na een bijna veertig jarige pauze besloten vijf mannen dat de eeuwenoude schutterij weer nieuw leven ingeblazen moest worden. Dat is inmiddels 25 jaar geleden. Daar waar de schutterijen in het verleden de orde handhaafden is de rol van de schutterij tegenwoordig het levendig houden van het verenigingsleven. Toch wordt dat steeds meer een probleem, ook de schutterij van Schinnen heeft te maken met vergrijzing. Daarom probeert de vereniging op diverse manieren jeugdleden aan de vereniging te binden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties