Klooster in Hulsberg verkocht

foto © ZO-NWS | Google Maps
Gepubliceerd op 22/11/2022 om 11:11
Laatst bewerkt op 22/11/2022 om 16:01

Het klooster Regina Pacis aan de Schoolstraat in Hulsberg krijgt een nieuwe eigenaar. Vastgoedbedrijf Lenfering heeft het 7.400 vierkante meter grote terrein gekocht van de Sint Josephstichting.  

Als het aan het vastgoedbedrijf ligt gaat er niets veranderen voor de vijf missiezusters Oblaten van de Assumptie die momenteel nog in het uit 1923 daterende pand wonen. Ook de huurders van de 14 appartementen kunnen blijven zitten.

Dat geldt ook voor Huize D'Alzon dat op het terrein is gevestigd. Het verzorgingstehuis wordt momenteel gehuurd door Cicero, maar of dat zo blijft, is aan Cicero zelf om te beslissen, laat Lenfering aan de Limburger weten. Vaststaat dat het verzorgingstehuis gehandhaafd blijft. 

Zorg is ook één van de basiselementen van de zusterorde de al sinds 1920 deel uitmaakt van de gemeenschap in Hulsberg. De missiezusters verrichten ook het nodige vrijwilligerswerk in het kerkdorp.

Hoeveel de nieuwe eigenaar voor het kloosterpand heeft neergelegd wil men niet bekend maken. Het klooster in Hulsberg is niet het enige kloostercomplex dat in de portefeuille van het vastgoedbedrijf zit. Ook het bekende klooster in Wittem is eigendom van Lenfering.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties