Kerkrade trekt bouwvergunningen uit 2002 in

foto © ZO-NWS | Sven Berends
Gepubliceerd op 3/05/2024 om 14:27
Laatst bewerkt op 3/05/2024 om 15:54

De gemeente Kerkrade heeft de vergunning voor de bouw van vier woningen op de Heihof in Kerkrade ingetrokken. De vergunning werd al in 2002 afgegeven, maar de woningen zijn nog steeds niet gerealiseerd.

Destijds is weliswaar begonnen met de funderingen maar er is slechts één van de woningen half afgebouwd want plotseling kwam de bouw stil te liggen. Waarom het bouwbedrijf uit Zevenaar alle werkzaamheden heeft stilgelegd is nog steeds onduidelijk.

Om te voorkomen dat van de ene op de andere dag alsnog de bouwwerkzaamheden worden hervat is de vergunning ingetrokken. Volgens wethouder Tim Weijers kunnen er voor het gebied twee (in 2002 waren er dat nog vier) nieuwe vergunningen worden uitgegeven. Bovendien worden de vergunningen niet meer voor onbepaalde tijd verstrekt.

Het bouwbedrijf uit Zevenaar, tevens de eigenaar van het grondstuk, kan nog bezwaar aantekenen tegen het besluit van de gemeente Kerkrade.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties