Kerkrade moet mogelijk opnieuw geld bijleggen voor WMC

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 29/08/2023 om 16:27
Laatst bewerkt op 29/08/2023 om 16:58

In een besloten bijeenkomst wordt de gemeenteraad van Kerkrade dinsdag bijgepraat over de financiële situatie van het Wereld Muziek Concours (WMC). Mogelijk dat de gemeente Kerkrade nog eenmaal geld in het evenement moet steken.

Een concreet voorstel hiervoor ligt volgens 1Limburg echter nog niet voor. In een reactie laat verantwoordelijk wethouder Jo Schlangen weten dat de leden van de raad alleen worden bijgepraat. Het zou onder andere gaan om de solvabiliteitsnorm die het Fonds Cultuurparticipatie heeft gesteld voor het verlenen van de subsidie van 800.000 euro verdeeld over vier jaar. Volgens die norm moet het eigen vermogen van de organisatie minimaal 25 procent zijn van het totale vermogen.

Door de slechte editie van het afgelopen jaar kampt het WMC met een negatief eigen vermogen. Het zou ook nog de nodige jaren duren voor de organisatie dat heeft weggewerkt. Een andere grote subsidieverstrekker van het concours die af zou kunnen haken door de slechte financiële situatie is de provincie. Mocht dat gebeuren dat kan de editie die in 2026 gepland staat definitief niet in de huidige vorm doorgaan.

Vorig jaar sprong de gemeente Kerkrade ook al bij met een lening van 400.000 euro om een faillissement te voorkomen. Met een bijvoorbeeld nieuwe zogenaamde achter gestelde lening kan het negatieve vermogen van het WMC worden weggewerkt.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties