Kerkraadse Geyria Barut wint nationale voorleeswedstrijd Read2Me

foto: iStock
Gepubliceerd op 7/06/2024 om 14:39
Laatst bewerkt op 7/06/2024 om 15:41

De 13-jarige Geyria Barut uit Eygelshoven heeft de voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen. De brugklasser van het Landgraafse Eijkhagen College mag zich een jaar lang nationale voorleeskampioen noemen.

Tijdens de finale in Utrecht moest de Limburgse voorleeskampioene het opnemen tegen de andere provinciale kampioenen. Met haar voordracht uit het boek 'Achter de draad' van Hans Kuypers wist Geyria zowel de vakjury als het publiek te overtuigen van haar voorlees kunsten.

De 13de editie van Read2Me is een initiatief van de Stichting Lezen, de middelbare scholen in ons land en de openbare bibliotheken. Doel is het lezen onder scholieren te promoten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties