Kerkdiensten voorlopig in voorste deel Laurentiuskerk

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 16/09/2022 om 16:02
Laatst bewerkt op 16/09/2022 om 16:28

Voorlopig vinden de kerkdiensten in de Sint Laurentiuskerk in Voerendaal alleen in het voorste deel van het kerkgebouw plaats. Dit is in verband met de restauratie van het kerkgebouw.

Via hun website laat de parochie van Voerendaal/Kunrade weten dat één deel van de kerk weer beschikbaar is voor kerkdiensten. Op dit moment wordt de kerk flink onder handen genomen. Zo wordt er vloerverwarming aangelegd in de hele kerk. Op deze manier kan de kerk zo duurzaam mogelijk verwarmd worden. 

Ook hebben de traditionele zitbanken plaats moeten maken voor stoelen. Op deze manier kan er flexibeler omgegaan worden met de ruimte in de kerk en kan er ook meer plaats voor rollators en rolstoelen gecreëerd worden. 

Voorlopig is dus alleen het voorste deel van de kerk beschikbaar voor kerkdiensten. Hier kunnen zo'n 120 mensen terecht. In het achterste deel wordt nog hard gewerkt aan de vloer en de nieuwe hal. Als de werkzaamheden klaar zijn wordt de kerk nog voorzien van een nieuw likje verf. Als alles volgens plan verloopt is de kerk voor de Kerst weer volledig inzetbaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties