Kerk Puth mag deels plaatsmaken voor gemeenschapshuis

Gepubliceerd op 10/02/2021 om 11:20
Laatst bewerkt op 10/02/2021 om 12:44

Als het aan de inwoners van Puth ligt mag de kerk in het dorp deels worden afgebroken. Die ruimte kan gebruikt worden voor het nieuwe dorpshuis.

Dat blijkt volgens De Limburger uit een enquête onder de inwoners. Het comité Toekomst Kerk en Leefbaarheid Puth hadden een vragenlijst samengesteld waar 337 inwoners op gereageerd hebben. 

De gemeente heeft plannen om het gemeenschapshuis te realiseren aan de Sittarderweg. Ongeveer 33 procent vindt dit een goede plek. Omwonenden van de voormalige sportaccommodatie zijn tegen de plannen op die plek en stapten naar de rechter.

Bij 50 procent van de vragenlijsten had de plek van de kerk de voorkeur. De kerk kan dan weliswaar niet in zijn huidige vorm blijven bestaan, maar dat blijkt geen bezwaar te zijn. Zolang de toren blijft staan en het mogelijk is om kerkdiensten te houden mag het schip van de kerk gesloopt worden om voldoende plek vrij te maken voor het gemeenschapshuis. 

De gemeente Beekdaelen heeft het resultaat van de enquête in ontvangst genomen. Met de enquête wil de gemeente meer draagvlak krijgen voor het gemeenschapshuis.

Advertenties