Kerk draagt locaties aan voor opvang vluchtelingen

foto © ZO-NWS | Facebook gemeente beekdaelen
Gepubliceerd op 26/10/2022 om 09:33
Laatst bewerkt op 26/10/2022 om 14:11

Ook het bisdom Roermond probeert haar steentje bij te dragen aan de opvang van vluchtelingen. Het bisdom heeft circa tien locaties in Limburg voorgedragen waar de opvang van vluchtelingen mogelijk is.

Het gaat hierbij volgens dagblad De Limburger om leegstaande pastorieën, maar ook om enkele locaties waar grotere groepen vluchtelingen terechtkunnen. Of er ook daadwerkelijk asielzoekers of Oekraïense vluchtelingen in de gebouwen van de kerk komen is nog onduidelijk. Dat is uiteindelijk aan de betrokken gemeentes.

Het bisdom had een brief aan alle Limburgse parochies en kloosters gestuurd om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn in hun omgeving. Het aantal locaties kan nog uitbreiden omdat nog niet iedereen gereageerd heeft. 

In Bingelrade wordt de voormalige pastorie al gebruikt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. 
Lees ook: Beekdaelen gaat parochiehuis gebruiken als opvanglocatie>>

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties