Kapotte rioolleiding pas volgende week hersteld

foto: Waterschap Limburg
Gepubliceerd op 5/04/2024 om 14:28
Laatst bewerkt op 5/04/2024 om 15:45

Wandelaars en omwonenden van de rioolpersleiding in Schinnen blijven nog even last houden van een rioollucht. De reparatie gaat nog even duren. 

Aan L1 heeft het Waterschap Limburg laten weten dat nieuwe rioolbuizen inmiddels besteld zijn. Deze moeten uit Polen komen. De verwachting is dat het zeker nog tot volgende week duurt voordat de rioolbuizen vanuit Polen in het Beekdaelse natuurgebied zijn gearriveerd.

De breuk is woensdag ontstaan door afkalving van de oever van de Geleenbeek. Inmiddels is de leiding vrijgegraven en het kapotte deel verwijderd.

Hoeveel rioolwater er in de Geleenbeek en het natuurgebied achter kasteel Terborg is terecht gekomen, is onduidelijk. Daarom waarschuwt het Waterschap Limburg  wandelaars en recreanten om weg te blijven bij de Geleenbeek. Ook wordt stellig afgeraden om honden te laten zwemmen in de Geleenbeek tussen Schinnen en de monding van de Geleenbeek in de Maas bij Stevensweert.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties