Justitie wil fors minder schadevergoeding vrijgesproken oppasvader baby Fabian

Gepubliceerd op 27/11/2023 om 12:38
Laatst bewerkt op 27/11/2023 om 13:32

Het gerechtshof buigt zich op 14 december over de eis van 25 mille schadevergoeding van oppasvader Robin van O. uit Brunssum. Dat bevestigt zijn advocaat Roy Palmen tegenover ZO-NWS. Van O. werd in augustus in hoger beroep vrijgesproken van betrokkenheid bij het ernstig letsel bij baby Fabian die in 2017 overleed.

Aanleiding voor deze mondelinge behandeling tijdens een zitting is het feit dat het Openbaar Ministerie in Den Bosch het niet eens is met de hoogte van de door Van O. geëiste schadevergoeding. “Mijn cliënt heeft in totaal 89 dagen onterecht in voorarrest gezeten, in het huis van bewaring en op het politiebureau”, legt Palmen verder uit.

“Daarnaast is hij door medegedetineerden tijdens het voorarrest in deze zaak mishandeld in de gevangenis. De Staat is verantwoordelijk voor de veiligheid van gevangenen, dus daarom nemen wij dit nu ook mee in deze eis voor schadevergoeding. Bovendien heb ik toentertijd een deskundige ingeschakeld, dat geld willen wij ook vergoed zien nu client ook door het hof is vrijgesproken. De advocaat-generaal heeft echter laten weten niet akkoord te gaan met die 25 mille”, aldus Palmen.

Brunssumer Van O. was eerder ook al door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken, evenals zijn vriendin Cynthia van den H. Uit onderzoek was gebleken dat het letsel bij de vijf maanden oude baby in de woning van Robin van O. moest zijn ontstaan toen hij bij het kind was. Bij het gerechtshof in Den Bosch werd nog geprobeerd om te achterhalen wat er nou precies gebeurd was met Fabian. 

Echte duidelijkheid kwam hierover echter niet. Cynthia van den H., wel veroordeeld voor mishandeling van haar eigen kind, werd net zoals haar partner zowel door de rechtbank als ook door het gerechtshof vrijgesproken in de zaak rondom de overleden Fabian.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties