Jos Brech niet verdacht van verkrachtingszaak Nuth

Gepubliceerd op 2/04/2021 om 16:33
Laatst bewerkt op 2/04/2021 om 17:31

Jos Brech blijkt niet betrokken te zijn bij een oude onopgeloste verkrachtingszaak in Nuth. In een reactie van het Openbaar Ministerie aan dagblad De Limburger heeft het onderzoek geen verdenkingen richting de 58-jarige Brech aan het licht gebracht.

De verkrachtingszaak dateert uit 1990. Het slachtoffer had zich in 2018 gemeld bij de politie, omdat hij overeenkomsten zag met eerdere zedenmisdrijven van Jos Brech. In 2018 werd bekend dat de oud inwoner van Simpelveld verdacht werd van het misbruiken en doden van Nicky Verstappen.

Dinsdag 6 april gaat het hoger beroep in de zaak Nicky Verstappen verder met een regiezitting. Voor het hof in Den Bosch kunnen zowel de verdediging van Brech als het OM onderzoekswensen kenbaar maken. Jos Brech werd eerder door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor ontvoering en seksueel misbruik met de dood van de elfjarige Nicky Verstappen tot gevolg. Ook werd hij veroordeeld voor het bezit van kinderporno.

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties