Jongerenoverlast Brunssum sterk afgenomen na stopgesprekken met ouders

foto: iStock
Gepubliceerd op 9/12/2021 om 12:20
Laatst bewerkt op 9/12/2021 om 12:24

De forse jongerenoverlast waar de gemeente Brunssum de afgelopen maanden mee kampte, is sterk afgenomen. Dit komt onder andere door zogeheten stopgesprekken die verschillende instanties hebben gevoerd met ouders van de betrokken jeugd. Dat vertelt Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Brunssum, in gesprek met ZO-NWS.
 
“Wij hebben in Brunssum een Jeugd Preventie Plan (JPP) en daarin zitten instanties als maatschappelijk werk, een jeugdagent, Veilgheidshuis Parkstad en de gemeente”, legt Van der Wijst desgevraagd verder uit.
 
“Als er dan meldingen over bepaalde jongeren binnenkomen, dan gaat iedere betrokken instanties bekijken welke informatie er over iemand bekend is. Zie het als een soort van puzzel die zo compleet mogelijk gemaakt moet worden”, vervolgt Van der Wijst.
 
“Aan de hand daarvan, zijn er gesprekken gevoerd met desbetreffende ouders. De gesprekken met de ouders worden gevoerd door combinaties van politie én gemeente. Dat blijkt op dit moment zeker te hebben geholpen, de overlast is flink afgenomen”, aldus het Hoofd Veiligheid op het Brunssumse stadhuis.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties