Jarenlange celstraffen vanwege grote partij drugs

Foto © ZO-NWS | Track'88
Gepubliceerd op 27/02/2024 om 11:29
Laatst bewerkt op 27/02/2024 om 12:00

De rechtbank heeft jarenlange celstraffen opgelegd in een drugszaak die bij een schietpartij in 2022 aan het licht kwam. De eigenaar van een woning aan de Groenstraat krijgt zes jaar cel en een boete van 25.000 euro opgelegd. Ook drie Colombianen gaan achter de tralies.

Na een schietpartij op 23 maart voor de woning van de Landgravenaar kwam de politie een grote partij drugs op het spoor, die in de woning en een loods waren opgeslagen. Naast 70 kilo cocaïne werden 30 kilo hasj, twee kilo crystal meth en de nodige grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

Voor de schietpartij is overigens nooit iemand aangehouden ook de aanleiding is nooit duidelijk geworden. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat er vanuit dat een conflict in de drugsscene de oorzaak is. 

De Landgravenaar verklaarde tijdens de behandeling van de zaak dat hij enkel was benaderd om drugs in zijn woning te bewaren. Wat en hoeveel zou hij niet weten ook van de productie zou hij niets weten. Brieven aan de verdachten geven echter een ander beeld. De rol van de Colombianen is nog onduidelijk omdat zij zwijgen. De rechter besloot de mannen ook te veroordelen voor het bezit van de drugs. Twee mannen moeten vijf jaar de cel in en elk een boete van 25.000 euro betalen. De derde Colombiaan was toen nog minderjarig en krijgt daarom twee jaar jeugddetentie opgelegd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties