Inhoudelijk proces moordzaak Gino start 14 oktober

Gepubliceerd op 27/03/2024 om 10:34
Laatst bewerkt op 27/03/2024 om 10:52

Het inhoudelijk proces in de zaak van de vermoorde 9-jarige Gino van der Straeten gaat op 14 oktober van start. In totaal zijn er vier dagen vrijgemaakt voor de inhoudelijke behandeling: 14, 15, 16 en 18 oktober.

Dat is woensdag tijdens een pro-formazitting in de rechtbank van Maastricht bekendgemaakt. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de vierde dag te zijner tijd ook daadwerkelijk nodig zal zijn, zo liet de rechtbank weten. Voor die tijd zullen er nog twee tussentijdse pro-formazittingen (op 3 juni en 17 juli) plaats gaan vinden in deze zaak.

Gino van der Straeten uit Maastricht werd op woensdagavond 1 juni 2022 ontvoerd op een speelveldje aan de Zonstraat/Hertogenlaan in Kerkrade waar hij op dat moment aan het voetballen was. Het jongetje logeerde in de buurt bij zijn oudere zus. Van der Straeten werd drie dagen later, op zaterdag 4 juni, dood teruggevonden in een tuin aan de Opbraakstraat in Geleen. Hij bleek te zijn vermoord. Vlak daarvoor was de 24-jarige Donny M. in zijn woning aan de naastgelegen Dommelstraat gearresteerd. Hij zit sindsdien in voorlopige hechtenis.

Verdachte Donny M. was overigens niet aanwezig tijdens deze achtste pro-formazitting in deze zaak. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties