VIDEO: Indrukwekkend eerbetoon, "Mama, kan Gino dit nu zien?"

Foto: (c) ZO NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 8/06/2022 om 20:22
Laatst bewerkt op 9/06/2022 om 14:07

Duizenden mensen namen woensdagavond deel aan een indrukkend eerbetoon voor de vermoorde Gino van der Straeten (9). Van ronkende motoren, fleurige ballonnen tot witte rozen; het gaf iedereen een vorm van troost. 

Het heeft iets aandoenlijks, maar evenzo treurigs als rond 20 uur een klein meisje haar moeder vertederd aankijkt. "Mama, kan Gino dit nu allemaal zie?" De moeder weet even niet waar ze kijken moet en pakt dochterlief al knuffelend vast. Iets verderop is de plek waar de negenjarige Gino plots verdween vanaf een voetbalveldje. 

De langgerekte stoet arriveert nadat zij ongeveer anderhalve kilometer gewandeld hebben. Langs chique auto's, motoren en sniffende mensen langs de kant van de weg. Bij het bovengenoemde voetbalveldje uit de familie van Gino kritiek op het beleid van premier Mark Rutte. 

Daarmee doelend op het feit dat Rutte na de moord op Anne Faber verbetering had beloofd, maar dit volgens de familie van Gino niet heeft gedaan. De verdachte in deze zaak, Donny M (22) uit Geleen werd immers al eerder veroordeeld voor kindermishandeling.

Voor de nabestaanden van het kind uit Maastricht is dat moeilijk te verkroppen. Er wordt begrijpend geknikt. De pijn en het verdriet voeren de boventoon, tranen worden weggeveegd. En dat zal ook nog wel even duren. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties