Indrukwekkend eerbetoon aan vermoorde Kerkraadse

Foto: (c) ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 10/11/2022 om 20:13
Laatst bewerkt op 10/11/2022 om 20:35

Drie dagen nadat de vermoorde Manuela (34) in haar woning aan de Pieter de Hooghstraat werd gevonden, werd er bij die plek in Kerkrade donderdagavond een indrukwekkend eerbetoon gehouden. Burgemeester Petra Dassen hield een invoelende toespraak. 

Tranen, heel veel tranen. Die rolden voor het huis, tevens de plaats delict, donderdagavond rond acht uur over menig wang. Vele tientallen vrienden, kennissen en collega's van het slachtoffer legden bloemen neer, staken een kaarsje aan of lieten witte ballonnen de lucht ingaan. Ook geschokte buurtgenoten waren aanwezig. 

En dat allemaal ter nagedachtenis aan de vermoorde Manuela, moeder van twee jonge kindjes. Maandagmiddag werd zij dood gevonden in haar woning. Haar man Maurice P. zit sinds dat moment achter slot en grendel. Hij wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van moord. 

"Wat moet je zeggen tegen twee kinderen die hun moeder nooit meer zullen kennen?", zei burgemeester Dassen in een meelevende toespraak tegen de muisstille mensen voor haar. Ook een zus van de vermoorde Kerkraadse administratief medewerkster deed kort een woordje. Dapper en moedig probeerde zij haar emoties in bedwang te houden. 

Daarna volgde er een langgerekt applaus. Dat tot ver in de omtrek van de wijk Haanrade te horen was. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties