Indië-herdenking Heerlen op 15 augustus

foto: iStock
Gepubliceerd op 27/07/2023 om 14:46
Laatst bewerkt op 27/07/2023 om 14:54

Stichting Waringin nodigt betrokkenen en geïnteresseerden uit voor het bijwonen van het eerste lustrum van de Indië-herdenking. 

Die vindt op dinsdag 15 augustus plaats in Heerlen. Er zijn dan toespraken van Jordy Clemens, loco burgemeester van Heerlen, en gouverneur Emile Roemer. Daarnaast zijn er drie sprekers die hun persoonlijke verhaal over hun directe of indirecte verbintenis met het Nederlands-Indisch verleden vertellen. De Molukse groep Saudara2 verzorgt de muzikale omlijsting.

De Indië-herdenking wordt afgesloten met de vlagceremonie en het zingen van het Wilhelmus, gevolgd door de officiële kranslegging. Locatie is de Dinger-tuin aan de Smedestraat in Heerlen. Aanvang is om 13.30 uur.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties