Inbrekers in Sweikhuizen in de kraag gevat

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 5/03/2021 om 16:13
Laatst bewerkt op 5/03/2021 om 16:27

Dankzij enkele oplettende inwoners van Sweikhuizen konden vrijdag twee vermoedelijke inbrekers worden aangehouden.

Een 21-jarige Sittardenaar en een 29-jarige man uit Beek verschaften zich dinsdag 2 maart toegang tot een woning aan de Steinhartstraat in Sweikhuizen. De inbrekers werden echter op de gevoelige plaat vastgelegd door een bewakingscamera in de woning.

Tijdens het politieonderzoek werd al snel duidelijk dat de mannen op meerdere plaatsen in het kerkdorp de aandacht trokken met vreemd gedrag. Beelden van de mannen en hun voertuigen werden vastgelegd en gedeeld in de Buurtpreventie WhatsApp-groep.

De politie sluit niet uit dat het tweetal bij meerere woninginbraken in de regio betrokken is. Dat moet verder onderzoek van de politie duidelijk maken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties