Inbraak in woning Donny M.: camerabeelden verraadden verdachten

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 9/08/2022 om 10:19
Laatst bewerkt op 9/08/2022 om 10:33

Beelden van een bewakingscamera in het appartementencomplex hebben de politie op het spoor gezet van de verdachten van de inbraak in de woning van moordverdachte Donny M. Dat bevestigen goed ingevoerde opsporingsbronnen tegenover ZO-NWS. 

M. wordt verdacht van het ontvoeren uit Kerkrade van en de moord op Gino van der Straeten uit Maastricht. De desbetreffende inbraak in het pand aan de Dommelstraat in Geleen vond plaats op zondag 19 juni. Vorige week werden drie vrouwen uit Parkstad, waaronder een zus van Gino van, opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak in de woning die op dat moment nog door de politie verzegeld was in verband met onderzoek. Zij werden verhoord in het politiebureau van Maastricht en moest hun vingerafdrukken afgeven. 

Volgens ingewijden waren twee van de drie gepakte verdachten rondom het tijdstip van de inbraak te zien op beelden van een bewakingscamera in het appartementencomplex aan de Geleense Dommelstraat. Alle drie de gepakte vrouwen zijn overigens op vrije voeten, maar zijn wel nog steeds verdachten in het onderzoek. Hun mobiele telefoons zijn in beslag genomen door de politie.  

Donny M. (22) moet op 14 september voor de rechter verschijnen tijdens een pro forma-zitting in verband met de moord op Gino van der Straeten uit Maastricht. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties