VIDEO: Hulp voor afgebrande MiniHaven Brunssum: 'Verschrikkelijk wat er is gebeurd'

Foto: ZO-NWS | De afgebrande auto en horecagelegenheid
Gepubliceerd op 29/03/2024 om 14:51
Laatst bewerkt op 29/03/2024 om 17:30

De horecagelegenheid, een auto en een aanhangwagen van MiniHaven Schutterspark zijn vrijdag in de vroege ochtend in vlammen opgegaan. De schade was niet verzekerd. Daarom is er onder andere een crowdfunding opgezet.

"We hoorden het vanmorgen vroeg", vertelt Marjo Drenth van de MiniHaven. "Het is verschrikkelijk." Terwijl een sloopbedrijf een zwartgeblakende doos, wat een kassa bleek te zijn, uit het horecapand haalt, kijkt ze ontdaan toe. Eigenlijk zou de MiniHaven vandaag opengaan voor het nieuwe seizoen. "We hebben de afgelopen tijd zo hard gewerkt om op deze dag te openen. Wanneer dat nu gaat zijn, weet ik niet."

Een 43-jarige man is opgepakt voor verdenking van brandstichting, liet de politie eerder al weten. Volgens Marjo verschanste hij zich in de struiken en kon de verdachte redelijk snel worden gepakt. Er wordt onderzocht of hij ook met de andere branden die de laatste tijd in Brunssum heersen iets te maken heeft. "Ik hoop dat het nu klaar is met de branden." Dat beaamt een voorbijgangster die regelmatig haar honden uitlaat in het Schutterspark. "Heel erg, al die branden de laatste tijd. Ook weer voor deze mensen verschrikkelijk. Brunssum wordt dadelijk nog een criminele stad." 

Alleen de bootjes waren verzekerd, maar hetgeen dat schade heeft opgelopen niet. Daarom komt er vrijdag direct hulp van alle kanten. Zo laat een aanwezige gemeentewoordvoerder weten dat er vanuit de gemeente gekeken wordt hoe de mensen geholpen kunnen worden om toch zo snel mogelijk open te gaan, bijvoorbeeld door een tijdelijke unit op het terrein op te zetten die kan dienen als horecagelegenheid.

Daarnaast heeft het naastgelegen Blote Voeten Park een crowdfunding opgezet om geld op te halen voor Klaas en Marjo. "Vanochtend om 6:00 uur kreeg ik telefoon en sprak een huilende Marjo die mij vertelde dat hun pand in brand stond", schrijft het Blote Voeten Park. "Ik hoop met deze crowdfunding de burgers en ondernemers te motiveren om met een kleine bijdrage van iedereen een groot bedrag samen te krijgen. Hiermee kunnen ze hopelijk een tijdelijk gebouw of ventwagen en nieuwe voorraad aanschaffen, zodat ze zo snel mogelijk open kunnen en toch inkomen kunnen genereren." 

De crowdfunding heeft vrijdagmiddag al meer dan 4000 euro opgehaald.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties