Geplande hongerstaking asielzoekers Schinnen afgeblazen

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Gepubliceerd op 17/05/2022 om 14:44
Laatst bewerkt op 17/05/2022 om 15:36

De asielzoekers in de tijdelijke opvanglocatie in Schinnen hebben op het laatste moment toch afgezien van een hongerstaking. Ze wilden staken omdat ze vinden dat de afwikkeling van asielaanvragen te langzaam gaat.

Vluchtelingenwerk Nederland heeft aan L1 laten weten dat de vluchtelingen na een nachtje slapen tot de conclusie gekomen zijn dat een hongerstaking een te sterk middel is. Eerder werd door een groep van 20 mannen een zitstaking gehouden bij de ingang van de opvanglocatie op de voormalige legerbasis in Schinnen.

Normaal hebben asielzoekers twee gesprekken met de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND), laat Vluchtelingenwerk weten. Echter in Schinnen wachten de meeste mensen nog op het eerste gesprek, terwijl zij uit andere plaatsen horen dat de vluchtelingen wel al gesprekken hebben gehad. Ze zijn daarom bang dat zij vergeten worden. 

Volgens de IND hoort een asielzoeker binnen zes maanden uitsluitsel te krijgen over zijn of haar asielaanvraag. Door de grote toestroom van vluchtelingen neemt de behandeling van de aanvraag in 33 procent van de gevallen meer tijd in beslag.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties