Hoger beroep Kerkraadse moord uitgesteld door ziekte Guus J. 

Gepubliceerd op 7/02/2021 om 10:48
Laatst bewerkt op 7/02/2021 om 10:58

Het hoger beroep in de zaak van de moord op Marleen Rütten (foto) uit Kerkrade bij het gerechtshof in Den Bosch is uitgesteld tot half april. Dit omdat verdachte Guus J. ernstig ziek is. Dat laat zijn advocaat Bas Janssen desgevraagd weten aan ZO-NWS. 

"Mijn cliënt is behoorlijk ziek. Hij heeft inmiddels in het penitentiair ziekenhuis gelezen. Hij heeft geen corona, maar in verband met de privacy mag ik niet zeggen wat hij wél heeft. Hierdoor kan hij nu niet een rechtszitting bijwonen", aldus zijn raadsman Janssen. 

Guus J. werd in het voorjaar van 2018 door de rechtbank veroordeeld tot 18-jaar cel. De zestiger zou volgens de Maastrichtse rechter verantwoordelijk zijn geweest voor de moord op zijn ex-vrouw Marleen Rütten uit Kerkrade, op 7 november 2015.

De rechtbank ging er in 2018 vanuit dat het financiële belang van de man de reden was voor de moord op de 62-jarige Marleen Rütten. De twee lagen in scheiding en als deze definitief zou zijn dan zou J. in grote problemen komen.

Volgens de rechter had J. Rütten in november 2015 in haar woning aan de Ursulinenhof in Kerkrade om het leven gebracht en daarna de woning overhoop gehaald. Op deze manier zou het uitzien als een overval. Echter uit de woning was niets van waarde verdwenen.

Guus J. heeft altijd beweerd niets met de moord op zijn ex te maken te hebben. Zijn dochter is overtuigd van de onschuld van haar vader en vindt dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie niet deugde.

Op een anonieme brief die eerder is opgedoken in deze zaak werd en die werd bezorgd bij die dochter, werden geen bruikbare DNA-sporen gevonden tijdens specialistisch onderzoek door The Maastricht Forensic Institute (TMFI). 

Advertenties