Hoger beroep dronken spookrijdster Schinnen

foto © ZO-NWS | Orange Media
Gepubliceerd op 4/01/2023 om 14:39
Laatst bewerkt op 4/01/2023 om 15:55

Het gerechtshof in Den Bosch keek dinsdag naar de zaak van een Belgische spookrijdster. Zij veroorzaakte op de A76 ter hoogte van Schinnen meerdere aanrijdingen.

De Belgische reed in september 2021, op weg naar huis, via de rotonde in Nuth de verkeerde rijrichting de A76 op. Een vrachtwagen belandde in de vangrail nadat de chauffeur de automobiliste had weten te ontweken. De Belgische reed door en botste tegen drie auto's waarbij één gewonde viel.

Volgens dagblad De Limburger bleek uit onderzoek van de politie dat zij dronken was en drugs gebruikt had. Het is niet voor het eerst dat de vrouw zich moet verantwoorden voor het rijden onder invloed. De verdachte werd na het ongeluk op een psychiatrische afdeling opgenomen. Volgens reclassering is er geen sprake van inzicht en verliet zij tegen advies in de kliniek.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde de vrouw in april tot 15 maanden cel. Hier ging de Belgische tegen in beroep. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties