Hoej viert hun 16e Schrikkelverjaardag

Foto © ZO-NWS | Elly Theunissen
Gepubliceerd op 20/02/2024 om 09:33
Laatst bewerkt op 20/02/2024 om 14:05

Het Hoej-Hoej-Comité viert op 29 februari voor de 16e keer een schrikkelverjaardag. De oprichting van comité vond plaats in 1960. Doel was om meer invulling te geven aan de carnaval in Schinveld en dan vooral voor de jeugd.

Sindsdien zijn zowel de ballonnenwedstrijd voor de schoolgaande jeugd als het oplaten van de 'Geet mit ee gestrikt udder' uitgegroeid tot een ware happening op carnavalsdinsdag. Dit jaar werd de 65e 'Geet mit ee gesjtrikt udder' opgelaten door Jurre Hermans. De 42-jarige Patrick Voigt vond op Aswoensdag de Geet op straat voor zijn woning in Holbach in de Duitse deelstaat Thüringen.

Ter gelegenheid van dit jubileum worden in FaSiLa in Schinveld diverse activiteiten georganiseerd. Vanaf 19.11 uur houdt het Hoej-Hoej-comité een verjaardagsreceptie, waarbij de Hoejers achter de receptietafel staan. Aansluitend is er een feestavond. Een avond voor iedereen, met muziek en ludieke optredens. De entree geheel gratis.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties