Hoej-geet nog steeds spoorloos

Gepubliceerd op 4/03/2021 om 15:42
Laatst bewerkt op 4/03/2021 om 16:48

Na ruim twee weken ontbreekt nog ieder spoor van de Hoej-geet. Dat laat het hoej-hoej-comité weten. 

Op carnavalsdinsdag vertrok de 62e 'Geet mit ee gesjtrikt udder’ vanaf een zonovergoten Wilhelminaplein richting Duitsland. Dat gebeurde onder het toeziend oog van het Hoej-Hoej-Comité en enkele voorbijgangers. Ondanks de coronacrisis vond het comité dat de traditie in ere gehouden moest worden. Daarom werden in het geheim alle voorbereidingen getroffen voor de lancering van de kartonnen geet.  

Waar de geet is terechtgekomen is vooralsnog een raadsel. Aan het kartonnen geitenbeest hangt een brief in diverse talen. Daarin wordt de vinder verzocht contact op te nemen met het comité in Schinveld.

Omdat de vinder van de Geet van 2020 er dit jaar niet bij kon zijn, mocht Marisa Lennartz op carnavalsdinsdag het lanceertouw doorknippen. Marisa strikt al 25 jaar het 'Udder van de Geet'. Het oplaten van de geet trekt normaal gesproken honderden belangstellenden naar het Wilhelminaplein waar eerst de schoolgaande jeugd hun ballonnen de lucht in laten gaan.

Kijk hier nogmaals naar het oplaten van de geet:

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties