Hoej brengt worst naar H. Clemens voor goed weer

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 9/01/2023 om 10:31
Laatst bewerkt op 9/01/2023 om 11:25

Het Hoej-Hoej comité uit Schinveld heeft te voet een worst naar het Clemenskerkje in oud-Merkelbeek gebracht. Het comité hoopt daarmee dat de H. Clemens voor goed weer gaat zorgen op carnavalsdinsdag als in Schinveld de Hoej-geet weer wordt opgelaten.

Met veel regen en wind vertrokken de Hoejers zondag rond 11.11 uur te voet vanuit Schinveld richting het monumentale kerkje op de grens van Brunssum en Merkelbeek, met in hun rugzak een cervelaatworst. Normaal trekt ook de Hoej-geet mee naar het kerkje, maar de kartonnen geit is tijdelijk uitgeleend aan het vastelaovendmuseum in Kerkrade.

Op carnavalsdinsdag wordt de 64e Hoej-geet opgelaten in Schinveld. Bijzonder is dat de vinders van de twee vorige 'geeten' naar Schinveld komen. De 11-jarige Luisa Robertz uit het Duitse Bedburg-Kirchherten, bij Keulen, en de Poolse Dominik Szymanski gaan de geit oplaten.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties