Het piept bij huis-aan-huisblad De Beekdaeler

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 30/08/2022 om 11:08
Laatst bewerkt op 30/08/2022 om 11:45

Huis-aan-huis weekblad de Beekdaeler luidt de noodklok. Het maken en bezorgen van het gratis blad kost op dit moment meer geld dan er binnenkomt. 

Als voornaamste oorzaak wordt het tarief voor de publicaties van de Gemeente Beekdaelen genoemd, dat niet is gestegen met de oplage.

Het blad begon vóór de fusie van Beekdaelen als huis-aan-huisblad Nuth & Omstreken. Het werd toen nog alleen in Nuth verspreid. Inmiddels ploft het blad in heel Beekdaelen op de deurmat en is de oplage meer dan verdubbeld. 

Maar met een toename van de oplage zijn ook de kosten gestegen terwijl de gemeente niet meer wil betalen voor hun publicaties. En dat levert het blad financiële problemen op. "Ik sta even on hold", zegt uitgever Richard Claessens. "Ik krijg elke maand een bericht van de drukker dat de prijzen omhoog gaan. Nu moet ik kijken hoe lang ik het blad nog kan laten bezorgen."

Journalistieke stukken heeft hij inmiddels moeten schrappen en ook het verenigingsnieuws kan niet meer geplaatst worden om geld te besparen. 

Aanbesteding
Door de aankondiging van een aanbestedingsprocedure van de Gemeente Beekdaelen eind december vorig jaar, om uiteindelijk nog maar in één weekblad de gemeentelijke informatie te publiceren, is de Beekdaeler de verspreiding verder gaan uitbreiden. Één van de voorwaarden voor de aanbesteding. De aanbesteding werd echter uitgesteld waardoor De Beekdaeler meer kosten maakte zonder daadwerkelijk al kans te maken op het winnen van de aanbesteding.

Het weekblad heeft de gemeente gevraagd om een prijsaanpassing, maar daar wil de gemeente niet in mee. Volgens Claessens gooit de gemeente het op 'ondernemersrisico'. 

Lees ook: Aanbesteding: gemeentelijke informatie Beekdaelen nog maar in één weekblad

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties