Aanbesteding: gemeentelijke informatie Beekdaelen nog maar in één weekblad

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 11/08/2022 om 11:42
Laatst bewerkt op 11/08/2022 om 12:16

De gemeente Beekdaelen start in september een aanbestedingsprocedure voor welk weekblad als enige nog gemeentelijke informatie gaat publiceren. Als alledrie de aanbieders op de aanbesteding ingaan, kan de gemeente kiezen uit De Beekdaeler, het Journaal van Beekdaelen en Weekblad Goed Nieuws. 

Op dit moment koopt de gemeente bij drie verschillende bladen ruimte in om gemeentelijke informatie te publiceren. Het is een werkwijze die nog stamt uit de tijd van voor de gemeentelijke fusie. Toen had iedere gemeente zijn eigen weekblad. De gemeente Beekdaelen wil nu dus af van het publiceren in alledrie de weekbladen. 

Kosten
"Hoewel de voortzetting vanuit communicatief oogpunt succesvol is,
zijn de kosten die hiermee gepaard gaan hoog", schrijft het college. Daarnaast krijgen veel huishoudens nu alledrie de bladen op de deurmat. Publiceren in alle bladen is daardoor niet meer nodig. 

De gemeente geeft de weekbladen de mogelijkheid om een bod te doen in de aanbesteding. De winnaar zal de gemeente als klant behouden en op wekelijkse basis gemeentelijke informatie publiceren. De rest verliest dan een inkomstenbron. 

Toekomst onzeker
Voor Richard Claessens van De Beekdaeler betekent het niet winnen van de aanbesteding "einde oefening". "Als wij niet gekozen worden door de gemeente gaat de stekker eruit. Dan stop ik direct", zegt hij. 

Maarten Diederen van het Journaal van Beekdaelen drukt het minder hard uit. Het niet winnen van de aanbesteding is een tegenslag voor zijn weekblad, maar wat de gevolgen zouden zijn moeten ze nog aanzien. 

Weekblad Goed Nieuws was nog niet bereikbaar voor commentaar. 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties