Het herstelplan van Fortuna is goedgekeurd door KNVB

Gepubliceerd op 6/09/2023 om 16:42
Laatst bewerkt op 7/09/2023 om 16:14

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft het financiële herstelplan van Fortuna Sittard goedgekeurd. De Sittardse Eredivisionist zit in de zorgencategorie van de voetbalbond.

Aan de hand van het Financial Rating Systeem bepaald de KNVB hoe de financiële situatie van een voetbalclub is. Volgens Dagblad de Limburger behaalde de club slechts één punt van de maximaal te behalen veertig punten. Daarom heeft de Eredivisionist een herstelplan moeten indienen.

De Sittardenaren scoorden onder andere slecht door hun negatieve eigen vermogen. Door recente investeringen in het stadion en de selectie is de schuldenlast van de club opgelopen. 

Voor het verbeteren van het negatieve eigen vermogen hoopt de club op inkomsten uit transfers. Ook stortingen van aandeelhouders kunnen bijdragen aan een beter eigen vermogen. De club is hiervoor in overleg met de aandeelhouders laat algemeen directeur Ivo Pfennings weten aan de krant.

De begroting van 11 miljoen euro die Fortuna Sittard heeft ingediend is goedgekeurd. Dit ondanks een tekort, maar dat wordt gedekt door aandeelhouder Prinscipion. Op basis daarvan kan Fortuna het seizoen gewoon uitspelen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties