Helden van het OLS: Lei Meisen verliet voor OLS huis en haard in Spanje

foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 5/07/2024 om 15:00
Laatst bewerkt op 5/07/2024 om 16:56

Toen Lei Meisen in december vorig jaar op zijn verblijf in Spanje hoorde dat het OLS dit jaar in Beekdaelen wordt gehouden, stond voor hem meteen vast dat hij hier bij wilde zijn. En niet alleen om te kijken. Lei wilde iets betekenen voor de organisatie. Roy Wanders fotografeerde deze 'Held van het OLS' in zijn geboorteplaats Sittard. ZO-NWS sprak Meisen tijdens de sessie over Limburg, tradities, jeugd in de schutterij en natuurlijk het OLS Beekdaelen. 

"Hier logeer ik sinds carnaval, dit is mijn woonkamer", zegt Meisen terwijl hij over de Markt in Sittard kijkt. "Het OLS is gewoon het wereldkampioenschap van de schutterijen. En dan dit jaar in de streek waar ik ben geboren en getogen en jaren actief was in de schutterij...daar moest ik bij zijn! Inpakken en wegwezen zei ik tegen mijn vrouw Nicolette.

Hoewel 72 jaar en al lang weg uit Limburg, lijkt het de dag van gisteren dat Lei Meisen op de regionale omroep van Limburg te horen en te zien was met verslagen van het OLS. Dat deed hij samen met stadsgenoot Nico Jessen. Met ongelooflijk veel enthousiasme zette hij via de Limburgse zender de schutterstradities en het OLS op de kaart.

Nog steeds haalt hij met veel plezier herinneringen op aan edities in het verleden waar hij verslag van deed. Nog steeds loopt hij over van ideeën om het event bij de tijd te houden. Hij draagt zijn titel 'ambassadeur van het OLS Beekdaelen' met trots.

Je zou bijna gaan denken dat Lei en Nicolette een streep zetten onder hun jarenlange verblijf in Spanje nu ze een aantal maanden helemaal zijn ondergedompeld in het 'Limburgse". Maar die stap is voor Mr. Limburg niet aan de orde. "In Spanje is het gelukkig niet zo nat en koud als hier", legt Lei uit. "Daar is de zon, lekker eten en hebben ze siësta; het dagelijkse middagdutje. Dat zijn allemaal dingen waar ik enorm naar terugverlang. Maar eerst de schouders onder dit unieke OLS." 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties