Heerlense stapt uit Nederlands dartteam

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 25/03/2024 om 14:58
Laatst bewerkt op 25/03/2024 om 15:52

Anca Zijlstra uit Heerlen geeft haar plek in het Nederlandse damesteam op. Net als haar teamgenoot Aileen de Graaf vindt de Heerlense het niet kunnen dat een biologische man meespeelt bij de vrouwen.

De Nederlandse dartbond laat weten dat de deelname van trans vrouw Noa-Lynn van Leuven volledig volgens de regels en richtlijnen is van het NOC-NSF, de Nederlandse sportorganisatie die sport in Nederland wil bevorderen. Zij betreurt dan ook de beslissing van de twee vertrekkende dartsters.

Noa-Lynn heeft sinds vorig jaar ook van de Engelse dartbond PDC toestemming om deel te nemen aan de wedstrijden voor de dames. Zijlstra heeft in eerste instantie geprobeerd zich neer te leggen bij de toelating van Van Leuven maar stelt op haar facebookpagina vast dat: "op deze manier geen sprake meer is van een eerlijk en gelijkwaardig speelveld." 

Zijlstra kwam in 1991 voor het eerst uit voor het nationale dartteam. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties