Heerlense raad wil dieren voeren in de ban doen

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 4/11/2022 om 15:09
Laatst bewerkt op 4/11/2022 om 16:32

De Partij voor de Dieren heeft een oproep geplaatst voor een algemeen voederverbod in Heerlen. Alle Heerlense raadsfracties geven gehoor aan die oproep en ondersteunen het voorstel.

De gemeente gaat nu onderzoeken hoe een dergelijk verbod praktisch gerealiseerd kan worden. Volgens de partij trekt het voeren van de wilde dieren ongenode gasten zoals ratten, muizen en duiven aan. Ook tast het overgebleven voedsel de kwaliteit van vijverwater aan door het stimuleren van algengroei.

Volgens Dagblad De Limburger denkt de gemeente dat strenge handhaving onwenselijk is. Een voorlichtingscampagne over de nadelen van het voeren, verbodsborden en het aanpassen van het Algemene Plaatselijke Verordening moet in ieder geval meer handvaten bieden om de overlast tegen te gaan. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties