Heerlenaar verdacht van geweld tegen politie

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 17/12/2021 om 09:22
Laatst bewerkt op 17/12/2021 om 09:31

De Heerlense Danny V. die eerder werd vrijgesproken van het bedreigen van demissionair minister Hugo de Jonge is nu verdachte in een groot onderzoek naar politiegeweld. Hij zou tijdens een coronademonstratie in Barneveld agenten hebben mishandeld. 

Dat meldt 1limburg. 

In totaal zijn er acht mensen gearresteerd. Volgens de politie was er sprake van ernstig geweld tegen politiediensten. "De verdachten zouden tientallen ME'ers hebben belaagd met stokken, stenen en stalen pijpen. Daarnaast werden collega's ook van achter in hun rug aangevallen, waardoor collega's ook face to face kwamen te staan met hun belagers en helmen werden afgetrokken", zegt een politiewoordvoerder. 

Volgens de advocaat van V. zegt de Heerlenaar wel bij de demonstratie geweest te zijn maar geen geweld te hebben gebruikt. V. is inmiddels weer op vrije voeten maar blijft verdachte. 

Lees ook: Heerlenaar vrijgesproken van bedreigingen aan Hugo de Jonge

In oktober werd V. nog vrijgesproken van het bedreigen van demissionair minister Hugo de Jonge. In een filmpje was te zien hoe V. "Hugo brandt het best" in een microfoon zingt.

De rechtbank is echter van mening dat niet bewezen kan worden dat V. wist dat hij gefilmd werd. Daarom kan ook niet bewezen worden dat V. het doel had de minister te bereiken met zijn woorden.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties