Heerlenaar vrijgesproken van bedreigingen aan Hugo de Jonge

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 6/10/2021 om 16:40
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Heerlenaar Danny V. is door de rechtbank vrijgesproken van het bedreigen van minister Hugo de Jonge.

De Heerlenaar zou de Coronaminister hebben bedreigd in een video. In een wazig filmpje is V. te zien en te horen tijdens een coronapersconferentie waar de minister op dat moment aan het woord is. V. zingt "Hugo brandt het best" in de microfoon. Een vriend van V. die half in beeld is lalt: "Hugo, Hugo, Hugo gaat dood." De Heerlenaar geeft volgens De Limburger aan dat hij gewoon aan het 'dollen' was tijdens de persconferentie.

De minister deed aangifte en de Heerlenaar zat sindsdien in voorarrest. De rechtbank is echter van mening dat niet bewezen kan worden dat V. wist dat hij gefilmd werd. Daarom kan ook niet bewezen worden dat V. het doel had de minister te bereiken met zijn woorden.

Bedreiging is pas strafbaar als de bedreigde persoon ervan op de hoogte is en als hij daadwerkelijk moet vrezen dat de daad waarmee wordt gedreigd wordt uitgevoerd.

'Beroepsactivist' Danny V. werd onlangs wel veroordeeld voor de fysieke bedreiging aan het adres van Pieter Omtzigt. V. krijgt tot vier maanden cel waarvan twee voorwaardelijk. Tegen deze uitspraak gaat V. in cassatie.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties