Heerlenaar moet zich verantwoorden voor gewapende overval

Gepubliceerd op 17/01/2024 om 13:44
Laatst bewerkt op 17/01/2024 om 14:45

Heerlenaar Damien K. krijgt als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt 22 maanden celstraf waarvan 1 maanden voorwaardelijk. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een tankstation in Landgraaf.

Drugsschulden lagen ten grondslag aan de overval van 3 februari. Hij bedreigde een medewerkster met een mes en ging er uiteindelijk vandoor met de inhoud van de kassa. De vrouw kampt nog steeds met vertrouwensproblemen omdat de man een vaste klant van het tankstation was.

Voor de rechtbank verklaart de man spijt te hebben van de overval. Ten tijde van de overval was hij zwaar depressief, wanhopig en leefde hij al een jaar op de straat. Nu gaat het beter met de man. Sinds dit jaar is hij gestart met een psychiatrische behandeling. 

Deze behandeling is ook één van de voorwaarden die het OM stelt aan de voorwaardelijke straf. De man staat ook terecht voor de diefstal van een geldkist in Heerlen, echter volgens de raadsman ontbreekt hiervoor het bewijs en de advocaat hoopt dan ook dat de rechter de Heerlenaar daarvan vrijspreekt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties