Heerlenaar die dreigde met opblazen woning krijgt acht maanden cel

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 8/11/2023 om 12:56
Laatst bewerkt op 8/11/2023 om 13:25

Een man uit Heerlen moet acht maanden de cel in vanwege een drugslab in zijn woning. De politie vond het laboratorium nadat de Heerlenaar zelf de zelfmoordlijn (113) had gebeld en dreigde zichzelf en zijn woning op te blazen. 

De rechtbank in Maastricht behandelde twee weken geleden de zaak. Grote afwezige was de verdachte. Volgens dagblad De Limburger is onduidelijk of de man inmiddels boven water is. De straf die de rechter aan de 36-jarige man oplegt is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Eind 2021 belde de man de hulplijn met de melding dat hij overwoog om zichzelf en het pand op te blazen. Onder druk van criminelen zou hij zijn woning beschikbaar hebben gesteld voor de bouw van een drugslaboratorium. Tijdens het bezoek van de politie werden diverse materialen aangetroffen die nodig zijn bij het produceren van synthetische drugs. 

Volgens de rechter speelde de Heerlenaar zelf een grote rol in de productie en het verhandelen van de drugs. Duidelijk was dat de man niet alleen handelde. Echter door zijn afwezigheid kon hem niet gevraagd worden waarom hij met dergelijke personen in zee was gegaan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties