Heerlen wil Zuyderland helpen om behoud ziekenhuis

Foto: (c) Tom Janssen
Gepubliceerd op 30/08/2023 om 15:06
Laatst bewerkt op 30/08/2023 om 16:00

De gemeente Heerlen is er veel aan gelegen om een volwaardig ziekenhuis te behouden. Dat zou blijken uit een aantal handreikingen die de gemeente heeft gedaan.

De gemeente Heerlen heeft onlangs een gesprek met het bestuur van Zuyderland gehad. Het ziekenhuis heeft het gemeentebestuur laten weten dat het groeiende personeelstekort de voornaamste reden is voor de inkrimpingen in Heerlen. In een reactie aan dagblad De Limburger laat burgemeester Roel Wever weten dat de gemeente Zuyderland wil helpen met het huisvesten van personeel met bijvoorbeeld een woongarantie. Ook bij het opleiden van nieuw personeel denkt de gemeente een handje te kunnen helpen.

Een andere optie is een nieuwe lening aan Zuyderland. In het verleden kreeg het ziekenhuis in Heerlen ook al miljoenen van de provincie en diverse Parkstadgemeenten. Zuyderland gaat zich beraden op diverse toekomstscenario's. Daarin worden de handreikingen van de gemeente Heerlen meegenomen.

Zuyderland liet een onderzoek uitvoeren naar de toekomst van de ziekenhuiszorg in de twee regio's. Daarin werden diverse scenario's voor na 2030 voorgesteld, waaronder het verplaatsen van een deel van de zorg van Heerlen naar Sittard-Geleen. Het sluiten van een beddenhuis, intensive care en/of spoedeisende hulp leidde tot veel boze reacties. Ook bij onze redactie kwamen vele honderden reacties binnen op een mogelijke inkrimping van het ziekenhuis in Heerlen. Op een enkele reactie na is iedereen voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis voor Heerlen en omgeving.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties