Heerlen krijgt nog eens dik 16 miljoen euro subsidie voor opknappen woningen

foto: iStock
Gepubliceerd op 14/05/2024 om 09:16
Laatst bewerkt op 14/05/2024 om 10:10

De gemeente Heerlen krijgt 16,8 miljoen rijkssubsidie voor het aanpakken van  woningen. Het geld is bedoeld voor het renoveren en verduurzamen van zo'n 600 verouderde woningen.

Casper Gelderblom, wethouder Wonen van de gemeente Heerlen, is blij met deze nieuwe toekenning: "Heerlen kent enorme uitdagingen op woongebied, zowel qua leefbaarheid als qua duurzaamheid. We investeren allereerst daar waar de nood het hoogst is - namelijk in kwetsbare buurten in Heerlen-Noord waar zowel de woonkwaliteit als de leefbaarheid onder druk staan."

Met dit subsidiebedrag erbij heeft de grootse parkstadgemeente  de afgelopen maanden ruim 57 miljoen binnengehaald voor woonbeleid. Een deel van de subsidies is bestemd voor renoveren en verduurzamen, een ander deel voor het stimuleren van de woningbouw.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties