Heerlen koopt nog meer vastgoed vanwege beoogde verhuizing Zuyd Hogeschool

Foto © ZO-NWS | Tom Janssen
Gepubliceerd op 29/05/2024 om 14:56
Laatst bewerkt op 29/05/2024 om 16:23

De gemeente Heerlen staat op het punt om nog twee panden in het zogeheten plangebied Promenade te kopen. Door deze vastgoedaankoop wordt de gemeente voor één derde eigenaar van het gebied waar de Zuyd Hogeschool naar toe zou kunnen verhuizen.

De recente aankopen betreffen het pand waar schoenenwinkel Van Haren zat en onroerend goed van Dela Vastgoed dat deels al enige tijd leeg staat. De gemeente heeft een voorkeursrecht op de panden in het blok Promenade, Saroleastraat, Geleenstraat en Honigmannstraat. De gemeente wil de hogeschool verplaatsen naar de binnenstad om de levendigheid in het centrum te vergroten.

De gemeenteraad van Heerlen gaf onlangs groen licht voor de aankoop van panden op de Promenade. Hiervoor werd een budget vrijgemaakt van 12 miljoen euro. Het aankopen van de panden is niet geheel zonder risico. Het staat namelijk nog allerminst vast dat een verhuizing van de hogeschool (van Nieuw Eyckholt naar de Heerlense binnenstad) ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties